Főzd Magad Soványra

Ketogén receptek Felhő és Rea konyhájából

Ketogén trüffel avokádóból

2019. április 26. 15:22 - Főzd Magad Soványra

truffel4.jpgA legkézenfekbőbb apró ajándék amikor vendégségbe megyünk valami apró finomság volt a kedvenc boltunkból. Csoki, bonbon, trüffel vagy hasonló. Volt. Eddig.

Húsvétkor Felhő anyukájához is ellátogattunk vidékre. Mivel sajnos csak ritkán jutunk el, ezért ez mindig nagy esemény neki, ilyenkor sütni-főzni szokott (kb. egy fél lakodalomra elegendő mennyiséget és repertoárt). Igen ám, csakhogy 83 évesen az életmód váltásunkat inkább fogyókúrának (vagy valami furcsa hóbortnak) éli meg. Így a Felhővel előre egyeztetett menüt készítette (húsleves tészta nélkül, sült csirke combok, sajtos karfiol) és nagy szívfájdalmára sütit nem süthetett. Támogat bennünket, de tudtuk, hogy ez neki nem túl kellemes. Meg persze nekünk is fájt a fogunk valami finomságra. Ezért készítettem egy adag keto trüffelt, ami (mint később kiderült számára is) betöltötte a zserbók és linzerek hiánya miatt tátongó űrt a lelkében és a mi gyomrunkban is.

Hozzávalók 20 darabhoz
2 közepes méretű, érett avokádó
100 gramm cukormentes jó minőségű étcsoki - én a Torras híve vagyok
1 evőkanél vanília aroma
kb. 2 evőkanál holland kakaópor

Az avokádókat megtisztítjuk és kimagozzuk. Ez nagyon egyszerű művelet, de ha még soha nem próbáltad, nézd meg ezen a videón, hogyan kell.

A csokoládét darabokra törögetjük és felolvasztjuk. Én nem szoktam vízgőz fölött bajlódni vele, a mikróban olvasztás fokozaton kb. 2 perc alatt készen van.

Villával is pürésítheted az avokádót, de én késes aprítógépben szoktam, mert úgy teljesen homogén, sima állagú lesz, de csináld úgy ahogy neked kényelmesebb. Ezt a receptet lehetetlen elrontani.

Szóval az avokádó püréhez hozzáöntjük az olvasztott csokoládét és a vanília aromát. Alaposan összekeverjük, majd kb. 15 percre hűtőbe tesszük. A kihűlt krémből púpozott teáskanálnyit kiveszünk és golyó alakúra formázzuk a kezeink között. Végül a golyót kakaóporban megforgatjuk. A "golyósítást" addig folytatjuk, ameddig tart a masszánk. Nekem 20 darab 2-3 cm átmérőjű lett a fenti mennyiségből.

truffel_tanyer.jpg

Főzd magad soványra!
Rea

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fozdmagadsovanyra.blog.hu/api/trackback/id/tr6914782970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása