Főzd Magad Soványra

Ketogén receptek Felhő és Rea konyhájából

Tészta helyett ZOODLE - keto szerelem a tányéromon

2019. március 29. 16:41 - Főzd Magad Soványra

img_1926.JPGGyerekkoromtól kezdve imádtam a tésztát mindenféle szósszal és persze sok sajttal :) A tészta is szeretett engem, ragaszkodott hozzám, ezért derék és fenék tájékon zsírpárnák formájában szeretett velem maradni. Ezért egy ideje szakítottam a tésztával és a zoodle lett a diétás szerelmem.

A különböző húsos, sajtos és egyéb szószok nagy része maradhat a ketogén diétában és kanállal is meg lehet enni minden nélkül, de azért úgy mégsem az igazi. Viszont a zoodle remekül helyettesíti a tésztát és nagyon finom. Szóval nem megalkuvásnak érzem, hanem őszintén imádom. A zoodle nem más, mint a cukkini spagetti formájúvá "varázsolva". Szóval cukkinitészta. (Az az angol zucchini azaz cukkini és a noodle azaz tészta összevonásából alkotott szó.)

Korábban készítettem már hámozó és kés segítségével, de úgy kb szélesmetélt formára tudtam csak vágni, ezért

rendeltem egy ilyen eszközt:

img_1924.JPG

Tegnap este vettem át és nagyon vártam, hogy kipróbálhassam. Jelentem teljes a siker, remekül működik. (Pedig egy másik típust is rendeltem, hátha ez nem válik be, de az még nem érkezett meg. Ha megjön, arról is beszámolok.

Mivel nem bírtam magammal, elhoztam az irodába a "kütyüt" és a sült csirke combhoz itt készítettem el kb. 10 perc alatt. Az alábbi képen láthatók a hozzávalók. a bazsalikomot a konyhaablakban nevelkedő növényről téptem, remélem nem csak dekornak szánták :D

img_1919.jpg

Ennyi volt az egész:
2 gerezd fokhagymát felkarikáztam és kb. fél deci oliva olajon megpároltam. Rátettem a spirálozott cukkinit, 2 csipet sót, fél kávéskanál olasz fűszerkeveréket meg a képen látható bazsalikom felét rátépkedtem és néha átforgatva 4-5 percig pároltam. Tányérra tettem, megszórtam reszelt sajttal és rátépkedtem a maradék bazsalikomot. Mellé tettem a megmelegített csirkecombot. Így nézett ki az eredmény

img_1920.jpg

Most már értitek, miért nem járok az irodaház kantinjába ebédelni? :D

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fozdmagadsovanyra.blog.hu/api/trackback/id/tr9314726715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zaleza 2019.04.01. 00:02:02

megtudhatom a készülék nevét és hol lehet beszerezni ? köszönöm!

Attilajukkaja 2019.04.01. 00:02:07

Mindig vágytam valami hasonló kütyüre, mert késsel ilyen vékonyra vágni a cukkinit vagy más zöldséget egy kínszenvedés. Köszi az ötletet!

Főzd Magad Soványra 2019.04.01. 00:06:27

@Zaleza: mi a Wish-ről rendeltük, de van több helyen is. Keress rá úgy, hogy "spiralizer", vagy "hand held vegetable spiralizer".
süti beállítások módosítása