Mit lehet nassolni a ketogén diétában? Például olajos magvakat, sajtokat, citrusféléket. Unalmasan hangzik? Akkor készíts belőlük sajttortát! Megmutatom hogyan.
(A recept egy 18 cm átmérőjű tortaformához készült.)
Hozzávalók
az alaphoz:
75 gramm kesudió
75 gramm földimogyoró (sózatlan)
50 gramm mandulaliszt
115 gramm kókuszolaj
Hozzávalók a krémhez:
3 egész tojás
190 gramm natúr joghurt
450 gramm natúr krémsajt
90 gramm eritrit
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál vanília aroma
Elkészítés
A kesudiót és a mogyorót aprítógépben finomra daráljuk, hozzákeverjük a mandulalisztet, majd a kókuszolajat. Egy sűrű, tésztaszerű masszát kapunk. Ezt a masszát a sütőpapírral kibélelt tortaforma alján egyenletesen eloszlatjuk. 165 fokon kb 35 percig sütjük.
A krém összetevőit egy keverőtálban habverő segítségével kikeverjük. Amikor az alap megsült, ráöntjük a krémet és visszatesszük a sütőbe. 165 fokon további 40 percig sütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihülni szobahőmérsékletűre, majd tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
Extra tipp: ha van otthon cukormentes málnaszörpöd, egy kevéssel locsold meg a tányérodban lévő szeletet, így valami elképesztően jó... Sajnos nekem csak az utolsó szeletnél jutott ez az eszembe, szóval "kénytelen leszek" újabb adagot készíteni, hogy alaposabban kitesztelhessük. :)